Mapa startupů v ČR StartupMap.cz je na světě!

19. bře 2014 Redakce 1 min
Protože se nám na StartupJobs podařilo vytvořit za dobu naší existence úctyhodnou sbírku startupů a zajímavých firem (aktuálně 445), napadlo nás, že by stálo za to tato data využít i jinak. A tak přišel nápad realizovat StartupMap.cz, mapu startupů v ČR.
Jak StartupMap.cz vznikl?
Protože se pohybujeme na pracovním trhu již nějakou dobu, vidíme zde onen začarovaný kruh získávání praxe. A to i v případě začínajících webových tvůrců. Proto jsme vyhlásili výzvu na našem blogu a nabídli tak grafikům a programátorům možnost udělat si zajímavou referenci. Během krátké chvilky jsme měli prvních pár zájemců a bez mučení se přiznáme, že jednoho z nich (Filipa) jsme prakticky ihned přijali jako dalšího člena týmu StartupJobs.
Samotné realizace StartupMap.cz se ujal po grafické stránce sedmnáctiletý student střední školy Martin Machýček pod taktovkou našeho hlavního grafika Michala. Pro Martina to byl i start kariéry grafika, ještě během práce na StartupMap.cz jsme mu domluvili praxi v rámci webového studia, kde již pracuje na svých prvních projektech.
O programátorskou stránku se postaral Roman Sklenář , který ale není žádným nováčkem a přes 6 let působí jako freelance Ruby on Rails vývojář. Rád vyhledává zajímavé projekty, proto se s námi pustil i do realizace StartupMap.cz. Oběma děkujeme za výbornou spolupráci!
Kam dál se StartupMap.cz?
Jistě si všimnete, že aktuální verze je jen minimální produkt, proto jistě přijde otázka, jestli plánujeme projekt dále rozvíjet a mapu doplnit například o investory, akcelerátory, co-workingy,... Odpověď je jednoduchá, pokud bude zájem z vaší strany, tedy ze strany startupové veřejnosti, rádi StartupMap.cz budeme posouvat dále. Budeme rádi i za feedback, který nám můžete poslat na filip@startupjobs.cz.
Příjemné startupové mapování!
Za tým StartupJobs, Filip