Techona: “Počítače za nás nic nevymyslí, nejcennější jsou pro nás lidé.“

14. čvc 2017 Redakce 4 min

“Poskytujeme online herní komunitě ty nejzábavnější hry z celého internetu,” říkají vývojáři z Techony. A že jich mají na kontě už pěknou řádku. Techona je však také firmou, která si opravdu považuje svých zaměstnanců. Celý náš rozhovor se točil kolem spolupráce, rozvoje a vzájemného respektu, který v Techoně považují za hlavní ingredience úspěchu. Co chystají v Techoně dál a na jaké zaměstnance mají zálusk? I o tom jsme si povídali s Mílou Novákovou, HR Managerkou v Techoně.

Co Techona dělá?

Vyvíjíme skvělé hry, herní platformy a mobilní aplikace pro online herní komunitu po celém světě.

Jak Techona vznikla?

Začali jsme před téměř dvaceti lety s jediným Blackjackem pro Windows® a dnes nabízíme skrze různé kanály více než 300 her.

Co je podle vás nejdůležitější pro vývoj her?

Pokud ponecháme stranou všeobecně známá fakta jako výběr technologií, dobře definovaný produkt, perfektní znalost trhu, současných trendů, odladění procesů atd. - je především důležité pracovat s talentovanými a nadšenými lidmi, kteří sdílejí zápal pro věc a sami si rádi hrají :) Dobře si uvědomujeme, že naši Techoňáci, jejich znalosti, osobnost, zkušenosti a potenciál jsou to nejcennější, co máme. Počítače za nás nic nevymyslí a žádnou hodnotu nepřinesou. Stojíme si za tím, že je na proces vývoje vždy potřeba nahlížet z různých perspektiv, a to nejenom z pohledu zákazníka, ale také z pohledu samotných vývojářů. I díky tomu nemusíme dělat žádné kompromisy v kvalitě.

Co je Vaše inspirace?

Jednou z největších inspirací jsou pro nás naši samotní Techoňáci. Jsme velice pestrý tým lidí téměř ze všech koutů světa. V Techoně se potkávají lidé rozdílných kultur, rozdílného věku, s rozdílnými životními zkušenostmi. Je neskutečně inspirativní sledovat, jak zde vznikají nová přátelství, jak se o sebe lidé navzájem starají, podporují se a obohacují se navzájem. Přátelská a uvolněná atmosféra, aktivní sdílení myšlenek lidí v týmu, přímá a otevřená komunikace… Co víc si můžeme jako zaměstnavatel přát?

Co považujete za největší úspěch Techony?

Budeme se opakovat, ale je to zkrátka tak. Podařilo se nám vybudovat velmi silný tým, propojit zkušené a ostřílené profesionály s mladými talenty, kteří jsou připraveni se od nich učit, sbírat potřebné zkušenosti, znalosti a profesně růst.

Jaké jsou vaše plány do budoucna?

V současné době chystáme rozšíření týmu, zvýšení produkce a představení nových produktů na trhu. Soustředíme se také na produkci pro asijský trh a našim klientům se chystáme nabídnout i vývoj her na míru.

Jaké typy lidí hledáte do svého týmu?

Náš úspěch začíná u lidí. Proto zaměstnáváme ty nejlepší lidi v oboru – talentované osoby s porozuměním a zaujetím pro herní průmysl. Tato směs talentu, zaujetí a zkušeností řídí celou firmu a výsledná snaha o inovace nás udržuje na vrcholu celého oboru. Hledáme lidi, kteří jsou schopni přemýšlet kreativně a přinášet nové pohledy a myšlenky.

Proč bych měl/a chtít pracovat v Techoně?

Především byste měl/a chtít pracovat s námi - s Mílou, Domčou, Elim, Juanem, Rolandem a dalšími. Proč? Protože my se staráme o to, abyste se do práce každý den těšili. Protože vaše názory a nápady budou mít váhu. Protože budete pracovat s profesionály, kteří nezapomínají na to, že jsou také lidé. Protože s vámi budeme pracovat nejen na našich produktech, ale také na vaší kariéře. Důvodů je spousta. Stačí se s námi spojit a zažít Techonu na vlastní kůži :)

Jak vypadá pracovní den v TECHONA?

Troufneme si tvrdit, že každý den v Techoně je jiný. Mrkněte na náš Instragram či Facebook a posuďte sami. Život v Techoně není o píchačkách a půl hodině na oběd. Práce máme hodně, o tom žádná. Odpočinek je ale neméně důležitý, proto si vždy také najdeme čas, abychom si spolu popovídali, oslavili narozeniny, při pátku poseděli u pivka, zahráli si Mortal Kombat, fotbálek, nebo se potkali u pokeru. A náš Marek, alias Chief Executive Friday Lunch Officer Morty, se zase postará o pravidelnou dodávku pizzy.

Nějaké další tipy / doporučení / vzkaz?
Rádi byste se stali součástí Techony? Spojte se s námi, ukažte nám, že něco umíte, že na sobě chcete nadále pracovat a že máte otevřenou mysl. My vám budeme velice rádi partnerem.