Restu: “Nebojte se riskovat a zkoušet něco nového.“

Restu: “Nebojte se riskovat a zkoušet něco nového.“

31. led 2014 Redakce 2 min

Startup Restu, nám představil Pavel

Restu.cz je online rezervační systém pro restaurace. Spojujeme hosty a restaurace tím, že nabízíme hostům pohodlný a rychlý výběr restaurace podle předchozích hodnocení jiných hostů, aktuálních jídelních lístků a speciálních akcí. Restaurace získávají více informací o svých hostech a jednoduché a efektivní možnosti, jak je oslovit.

Jak Vás napadlo rozjet Restu? Co byla Vaše inspirace?

Na našem předchozím projektu Alakarte.cz jsme získali cenné zkušenosti ohledně online rezervací. Koukali jsme také do zahraničí a zjistili jsme, že podobné projekty tam fungují velice dobře. Konkretní inspirací byl pro nás Open Table, o kterém se můžete dozvědět skoro cokoliv, jelikož se jedná o firmu kótovanou na burze v New Yorku.

Podělíte se s námi o nějaké informace ze zákulisí Restu?

Máme všichni rádi dobré jídlo a naši mission, abychom v běžné restauraci dostali poctivé jídlo, se snažíme naplňovat i během našich firemních akcí, kdy společně vaříme.

V kolik hodin lidé nejčastěji rezervují?

Těch špiček je několik: ráno mezi 6-9, pak okolo 11 a od 15 hodin zase běží rezervace na večeře. Rezervace se odmlčí až po 24 hodině.

Pro kterou kategorii (luxusní, vegetariánské, …) se rezervace uskutečňují nejčastěji?

Nejčastěji se rezervují ty restaurace, které se snaží nabídnout hostům hodnotný zážitek. Tzn. poctivé jídlo, osobní servis (majitel je často na place) a ceny, které odpovídají poskytovaným službám (nejsou ani předražené, ani příliš levné). Nelze to nijak kategorizovat. Je to hlavně o přístupu a filozofii majitele.

Co považujete za největší úspěch Restu?

Velice hezky se nám rýsuje to pravé jádro lidí, kteří udělají z Restu nejznámější rezervační systém v Čechách. Pracovití a talentovaní lidé jsou ohromně důležití pro naši firmu. Jsou to oni, kteří stojí za dramatickým růstem počtu rezervací i restaurací, se kterými spolupracujeme.

Co chystáte nového?

Neustále hledáme nové formy propagace směrem k uživatelům. Máme hodně plánů, co se týče služeb pro restaurace, které jim zvednou tržby a usnadní každodenní práci.

Kdo všechno za Restu stojí? Jaké typy lidí hledáte do svého týmu?

Za Restu stojí investiční skupina Miton, která má rozsáhlé zkušenosti s online projekty v Čechách, jako např. Heureka.cz, Hotel.cz nebo DameJidlo.cz.

Je práce u vás v něčem jiná než v ostatních firmách?

Práce u nás je velice podobná ostatním internetovým startupům. Tím je zároveň velice odlišná od ostatních již zavedených firem, kde je tak nějak každému jasné, kam patří. U nás je to o neustálém hledání cesty vpřed a nahoru.

Co považujete za nejdůležitější u zájemců o práci?

Nadšení pro práci, ochotu zkoušet nové věci a riskovat potenciální neúspěch. Jedině tak se můžeme zlepšit a dosáhnout svých cílů.

Nějaké další tipy / doporučení / vzkaz?

Nebojte se riskovat a zkoušet něco nového. Příležitostí je stále dost, ale cesta k úspěchu není jednoduchá.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Osobnosti, Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články