PhoneX Security: “Hledáme talentované a iniciativní jedince.“

27. dub 2015 Redakce 3 min

Ve PhoneX Security jsme vyzpovídali Petra Beneše a Lenku Kačmaříkovou

Co vlastně PhoneX Security dělá?

Brněnská startupová dynamická společnost PhoneX Security je tvůrcem unikátní aplikace, která dokáže zašifrovat mobilní komunikaci uživatelů, a tím je ochránit před odposlechy a samotným únikem dat a informací. Pomocí nejnovějších technologií, kterých PhoneX využívá, lze bezpečně telefonovat a posílat šifrované zprávy či soubory. PhoneX představuje řešení především pro firmy, které považují dokonalé zabezpečení komunikace a anonymitu za zásadní a nezbytně nutnou, ať už z důvodů interních, nebo ochrany dat či informací klientů.

Na co jste ve své práci nejvíc hrdí?

Pár projektů věnovaných bezpečnosti mobilní komunikace sice existuje, ale jsme jediní, kteří poskytují možnost bezpečné komunikace v takovém rozsahu. Už teď je k dispozici spousta možností, jak aplikaci ušít zákazníkům na míru, a to jsme s vývoje zdaleka neskončili! V dnešní době jsou informace tím nejcennějším, co máme a dennodenně narážíme na případy jejich zneužívání či úniku. Pomocí PhoneX se snažíme lidem pomoci zachovat nejen jejich soukromí, ale také strategická firemní či klientská data.

Jaké jsou vaše plány do budoucna?

V současné době pracujeme na vylepšení verze PhoneX pro Android a iOS (Apple), který již brzy spustíme na AppStore. U těchto platforem určitě nezůstaneme, v plánu je také BlackBerry a Windows Phone. Zanedlouho bychom také rádi překročili hranice České republiky a vrhli se na zahraniční trhy v Evropě a dále na východ, až v Asii. S dalším vývojem jde ruku v ruce potřeba rozšiřovat náš tým odborníků, proto využíváme služeb portálu StartupJobs.

Jak vypadá v současnosti váš tým?

Momentálně je nás celkem 7 na plný úvazek plus nám pomáhá student z FI MU a naše externí PR poradkyně. Z toho 3 lidé pracují v oblasti obchodu a zbytek tvoří tým technického vývoje. Sešli jsme se z různých společností zvučných jmen, např. Red Hat, Blackboard, NetSuite, Masarykova Univerzita nebo šKODA AUTO.

Jaké typy lidí k vám hledáte?

Mladé talentované a iniciativní jedince s dobrým jazykovým potenciálem. Pohybujeme se čím dál více v mezinárodním prostředí, proto je jazyková vybavenost nezbytnou nutností. Potřebujeme k sobě lidi s týmovým duchem, protože projekt budujeme všichni společně.

Jak vypadá typický pracovní den u vás?

Každý den v obchodním oddělení je jiný. Neustále se potkáváme s novými lidmi, a to nejen z ČR, hledáme cesty kudy se vydat, chystáme různé nabídky, prezentace a smlouvy, píšeme články do médií, cestujeme do zahraničí na startup soutěže či veletrhy a pokud je klidněji, odpovídáme na spousty emailů :-) Kolegové z technického vývoje mají poněkud klidnější průběh dne (pokud zrovna nezůstanou uvězněni ve výtahu). Pracují v kanceláři na zlepšování systému/technologie, občas pomáhají s přípravou prezentací pro klienty v případě potřeby podrobnějších technických informací a někdy se také účastní jednání se zákazníky, partnery nebo investory.