Obrazem: Hokejové hřiště i zasedačka v podobě finské sauny. Podívejte se do nových kanceláří Mitonu

Česká investiční skupina Miton otevřela v pražském Karlíně nové kanceláře pro čtyři ze svých startupů: Glami, Biano, Driveto a Sense Arena. Kreativita a hravost jim rozhodně nechybějí.

„Naše firmy mají společné dvě věci - rychlý růst a ambice za hranicemi ČR. K tomu potřebují prostředí, které láká nové posily do týmu a kde se lidé cítí dobře. Společné kanceláře umožnily spojit síly a takové prostředí vytvořit. V pražském Karlíně díky tomu sedí společně s Mitonem čtyři z našich firem a pracuje tu okolo 100 lidí,” oznámila mluvčí Mitonu Michala Gregorová.

V karlínském Corsu tak nově kromě Miton týmu sídlí i vyhledávač módy Glami, vyhledávač nábytku Biano, online prodejce aut Driveto a Sense Arena, hokejový trénink ve virtuální realitě. Jen kousek odtud se nacházejí sídla Bonami.cz, Rohlik.cz, Twisto nebo Rossum.

Nápad a styl rozhodně novým prostorům nechybějí. Na první pohled upoutá především desítka zasedaček představující různé světové země. Kdo by si nechtěl dát schůzku třeba v místnosti, která na první pohled vypadá jako finská sauna? Jinde to zase připomíná pláže řeckého Santorini nebo tropický deštný prales.

Kanceláře jsou přitom podle Mitonu navržené tak, aby co nejvíce umožňovaly potkávání lidí. Ale také zvířat: prostory jsou „dogs friendly”.

Samozřejmě nechybí společná kuchyně s jídelnou nebo větší místnosti pro prezentace a workshopy. Specialitou je hokejové kluziště, které je však určené pro vývoj tréninkové virtuální reality projektu Sense Arena.

„Koncept společných kanceláří jsme si ověřili už v Liberci, a protože v Praze sídlí většina našich firem, chtěli jsem tu udělat to samé. Už jen kvůli sdílení know-how, které osobní každodenní kontakt hodně podporuje. Investice za zhruba 10 miliónů byla poměrně velký experiment, ale po dvou měsících v Karlíně to vypadá, že úspěšný. Lidi se víc baví a taky se v nových prostorách dobře cítí,” zhodnotil nový karlínský tah CEO Mitonu David Špinar.

Autor: VAL