NETVOR: “Hledáme lidi, co umí něco lépe, než kdokoliv z nás“

2. čvn 2017 Redakce 3 min

Nejdůležitějšími vlastnostmi pro budování startupu jsou podle Michala Voráče (COO & Co-Founder NETVOR) odhodlání a vytrvalost. Zajímá vás, jak vypadá typický den Netvorů nebo jak vlastně NETVOR ke svému názvu přišel? O tomto a mnohém dalším jsme si s Michalem popovídali.

Čemu se NETVOR věnuje?

My Netvoři se věnujeme zakázkovému vývoji mobilních a webových aplikací. Naší prací není pouhé programování podle zadání, klientům komplexně pomáháme s vývojem samotného produktu od validování myšlenky pomocí prototypů přes návrh uživatelského rozhraní až po samotnou tvorbu aplikace. Dá se říci, že jsme takoví konzultanti a vývojáři v jedné osobě.

Proč a jak vznikl NETVOR?

V době “před Netvorem” jsme se věnovali zakázkovému vývoji webových stránek, provozovali jsme vlastní e-shopy, dělali jsme konkurenci CSFD. Každý něco. Jednotlivé činnosti jsme nějak zdravě zrevidovali a vložili je do vínku společnému projektu a ecce Netvor. Mimochodem, tipnete si, jak jsme na název přišli?

Co je podle vás při budování startupu to nejdůležitější?

Odhodlání a vytrvalost. Skvělý tým lidí kolem sebe, kteří věří, že to spolu můžou dotáhnout daleko.

Co je vaše inspirace?

Lidi v týmu, knížky jako Lean Startup, Lean UX, Lean cokoliv. Profily na Behance, Dribbble, produkty na Product Hunt a svět kolem nás.

Jaké jsou vaše plány do budoucna?

Naším cílem je mít za sebou pár globálně úspěšných produktů. Ať už vlastních nebo zakázkových. Vlastní produkt je určitě něco, co nás dlouhodobě láká. Interně tušíme, co je potřeba ještě připravit a těšíme se, že právě v takové chvíli zúročíme veškeré zkušenosti, které jsme jako tým po cestě posbírali.

Kde se s vašimi produkty můžu setkat?

Na každém rohu! Stačí, pokud pilotuješ letadlo, čas od času implantuješ embryo nebo vytrhneš zub, pokud chceš zdravě žíti nebo pokud chceš své napoleonské sklony cvičit na svojí žárovce - prý se tomu říká Smart Home Automation. S některými z nich se budeš moci setkat až za pár měsíců. Pokud se ovšem nerozhodneš, že tak dlouho čekat nehodláš...

Jaké typy lidí hledáte do svého týmu?

Lidi se smyslem pro humor i společný cíl. Lidi, co se umí nadchnout pro věc a strhnout s sebou ostatní. Lidi, co se nebojí zasmát se sami sobě nebo komukoliv jinému z týmu. Lidi, co umí něco lépe, než kdokoliv z nás.

Proč bych měl/a chtít pracovat právě u vás?

Protože chceš pracovat s fajn lidmi, v uvolněné atmosféře a neřešit korporátní bull-shit. Protože chceš makat na produktech, které dávají smysl a nemají menší než globální ambice. Protože chceš nad prací přemýšlet. Protože stojíš o feedback na svojí práci, aby ses mohl zlepšovat. A protože Netvoři ti tohle všechno dopřejí.

Jak vypadá pracovní den v NETVOR?

Typicky začíná poměrně pozdě, kolem 10 hodiny. To už jsme se v kanceláři sešli všichni a ti co ne, přispějí na vánoční večírek do prasátka. Delší zdržení znamená hladovější prasátko. Rekord drží nejmenovaný kolega s příchod kolem 14:30. Pokud zrovna pracuješ z domova nebo z pláže, pozdní příchody se tě netýkají. První kroky zpravidla směřují do kuchyně za pravidelnou dávkou kofeinu. Zběžně checkneme, co má kdo na plánu a dál se diskuze rozdrobí na produktové týmy. Oběd nás někdy svede zase dohromady, zjm. v pátek, kdy chodíme na burgery. Odpoledne probíhá v produktových týmech, soustředění čas od času naruší vtípek na Slacku, (ne)zasvěcená diskuze o Bitcoinu nebo jiných novinkách ze světa kolem nás. Pracovní den končí různě, čas od času popracovním pivem v Lokálu, krátkým Lolkem nebo společným workoutem.

Nějaké další tipy / doporučení / vzkaz?

Pokud tě zajímají technologie a jsi ochotný pomoct nám udělat díru do světa startupů, chceme o tobě vědět. Koukni na naše careers stránky http://netvor.rocks a domluvíme pivo nebo kafe.

No a pokud si pořád lámeš hlavu s tím, jak vznikl název NETVOR, nápovědou ti budiž obě příjmení jeho zakladatelů :)