České Kideo expanduje do USA. S vývojem jazykové platformy pomůže i exporadce Jobse

26. srp 2019 Václav Lang 2 min

E-learningová platforma Kideo, která pomáhá dětem s výukou angličtiny specifickými metodami a za pomoci aprobovaných amerických pedagogů, expanduje do Spojených států. Spoluzakladatel Kamil Kavečka se na západní pobřeží stěhuje s celou rodinou a bude mít na starost rozšířit projekt i na dospělé studenty.

Kideo poskytuje nový moderní způsob výuky angličtiny, který cílí především na děti od čtyř do 15 let. On-line lekce vedou zkušení a aprobovaní američtí pedagogové. K výuce využívají gesta, mimiku a názorné ukázky. Důraz se neklade na gramatiku, ale na mluvený projev.

Po více než ročním fungování se zakladatelé rozhodli nabídnout svou výuku taky dospělým, a to pod novou značkou Teheso. „Ověřili jsme si, že naše metody výuky perfektně fungují i u dospělých. A jsou to právě oni, kdo převážně hledají výuku cizích jazyků na internetu,” uvedl pro Newsroom StartupJobs Kamil Kavečka.

Vznik podobné platformy pro dospělé obecenstvo bude jedním z jeho hlavních úkolů v USA, kde bude úzce spolupracovat s další spoluzakladatelkou projektu Sarah Lopez a také Michaelem Carterem, bývalým poradcem Steva Jobse ve společnosti Apple. „Věřím, že užší spolupráce s našimi americkými partnery a poradci nám pomůže rozšířit náš lektorský tým, sestavit kvalitní kurikulum, a neanglicky mluvícím studentům v Evropě tak nabídnout tu nejefektivnější formu výuky anglického jazyka z pohodlí jejich domova,” vysvětluje svůj přesun Kamil Kavečka.

Česká základna nicméně zůstane ve Zlíně, odkud se Václav Liška (zakladatel Aukro.cz - pozn. red.) a Pavel Vanča budou věnovat technologickému rozvoji produktu, marketingu a obchodu. „V Kideu máme spoustu nápadů, jak dostat naši službu k více lidem. Znamená to také více práce, ať už ve vývoji produktu, kde neustále zlepšujeme uživatelskou zkušenost, tak i v našem obchodu a marketingu pro lepší představení služby novým studentům,” vysvětluje Václav Liška a dodává: „Kamil tak může pracovat na samotné výuce a jejím dalším zlepšení přímo s lektory.”

Foto: Kideo