Blabu se mění na online kancelář. S pomocí Mitonu má nově sloužit „každému, kdo je placen od hodiny”

6. říj 2020 Václav Lang 2 min

Platformu Blabu pro online výuku jazyků rodilými mluvčími založil Petr Kováčik v lednu loňského roku. Od té doby společnost zrealizovala 15000 výukových hovorů. Po příchodu pandemie se však rozhodla přestavět svou službu v on-line kancelář. Dopomoci k tomu má téměř desetimilionová investice od Mitonu, kterou skupina tento týden oznámila.

Nové Blabu slibuje zřízení online kanceláře během pár kliknutí. Má se tak stát platformou pro lektory, učitele, kouče, mentory, terapeuty či trenéry. K videohovorům přibude rezervační systém, nástroj pro komunikaci se zákazníky a možnost přímých plateb.

„Každý, kdo chce na internetu konzultovat, dávat lekce nebo konverzovat se svými studenty, potřebuje kromě spojení přes video řadu dalších věcí. Rezervační systém, řešení pro platby či dlouhodobou komunikaci nejen během hovoru, ale i mezi nimi... Než vše řešit vlastními silami, většina profesionálů to raději vzdá. A to je škoda, protože online služby vyhledává, i kvůli covidu, čím dál více zákazníků,” nastínila mluvčí Mitonu Michala Gregorová.

Blabu nabídne své nové řešení od poloviny října a má posloužit různým profesím. „Za poslední rok jsme vyvinuli velmi sofistikovaný produkt. Teprve po 15 tisících hovorech na Blabu platformě si troufáme říct, že je naše řešení odzkoušené. Proto jsme se rozhodli ho obohatit o další funkce a nabídnout profesionálům jedno místo, kde mohou začít nabízet svoje služby online,” uvedl Petr Kováčik, který platformu původně určenou pro výuku jazyků spustil poté, co opustil pozici CEO společnosti Skrz.cz.

PŘEČTĚTE SI: Petr Kováčik po odchodu ze Skrz.cz spouští platformu pro výuku jazyků. Blabu vás propojí s rodilými mluvčími

Využití najdou nejen učitelé, ale i trenéři či poradci

Nové směřování platformy se rozhodl podpořit Miton, který do Blabu posílá podle oficiální tiskové zprávy „bezmála deset milionů korun”. „Když chcete prodávat zboží online, taky si nepůjdete programovat vlastní shop, ale pronajmete si hotové řešení. Stejně tak i všichni profesionálové, kteří se živí předáváním svých zkušeností, by měli mít možnost, jak jednoduše začít podnikat online, bez ohledu na svoje technické znalosti. Covid-19 tuto potřebu zviditelnil a učinil ji velmi naléhavou,” okomentoval důvody investice Michal Jirák z Mitonu.

Zakladatelé Blabu Petr Kováčik (vlevo) a Tomáš Strejček

Nové Blabu má i nadále cílit na učitele cizích jazyků, jeho služby však nově podle autorů „využije každý, komu zákazníci platí tzv. od hodiny. Nejen učitelé, ale i mentoři, trenéři, kouči, konzultanti či výživoví poradci.”

„Na pár kliknutí si díky Blabu vytvoří svoji plnohodnotnou online kancelář, kde budou mít prezentaci svých služeb, plánování, virtuální místnost, kde probíhá konzultace, výuka nebo trénink a k tomu i online platby za hodinu. Profesionálové tak získají jednoduchou možnost akceptovat platební karty online,” upřesnil Kováčik.

Služba bude zpoplatněna na měsíční bázi od 25 dolarů, k tomu je k přijatým platbám připojený transakční poplatek. Pro 500 prvních registrací je Blabu na půl roku zdarma. Do roka od spuštění chce služba získat 2000 platících profesionálů.

Foto: Blabu